Friday, July 27, 2012

Hoorey Hoorey!

Alhamdulillah. Hari ni rasa sangat puas! :D Dapat buat something yang memang dah lama target nak buat. Yuhuu~ Sempena bulan puasa nih, ingat nak masak something dan bagi dekat jiran-jiran. Sebelum ni, ad luahkan hasrat kat mak ayah tapi sebab sibuk, tak terbeli alat alat utk sy masak jadi terbantutlah hasrat tuh. HOHO tapi hari ni, adik kesayangan jadi mangsa. Ngeh3 Sy minta adik laki sy Nizar belikan bahan-bahan utk buat pizza. Simple jah sebenarnya, guna resepi yang mudah nak buat. Apa lagi, pukul 3.30 petang dah mula ber'silat' kat dapur dengan assistant kechik 2 orang lagi, Nazirah dan Nazirah huhu Buat banyak siket kali ni, doh pun buat dalam 700gram tepung. 


Yaa! at the end dapat menghasilkan 6 pizza utk diagihkan kat jiran-jiran, walau pun tak byk pun sebenarnya, cut off 2 utk family, jadi 4 yg dibagi-bagikan ^.^ Jadi tukang deliver nya budak kechik adik sy jugak jadi mangsa HOHO Penat! Tapi sumpah, i had a very great feeling of doing this! :D Really enjoy it. Insha Allah di bulan puasa yang digalakkan utk bersedekah dan tingkatkan amal ibadah nih, mudah-mudahan berkat rezki yang kita kongsikan dengan orang lain ye dak? ;] Disebabkan miss ibadat laen, jadi pandai pandaila carik peluang utk dapat pahala dari sumber yg laen hoho Serius, dgn buat amal macam ni, kita akan rasa sangat gembira. Ketenangan yang luar biasa. Yeay! Jom lepas nih, buat lagi! Masak masak, then sedekahkan utk org sekeliling kita :) 


Rasulullah saw bersabda, 'Sesiapa yang menjemput orang laen yang berpuasa utk berbuka (dgn memberi makan) dia akan mendapat pahala sebagaimana orang yang berpuasa itu, tanpa megurangkan sedikit pun pahala orang yg berpuasa tersebut' (HR Imam Tirmizi)

No comments: