Sunday, November 24, 2013

Konvo sudah saya :D

As salamualaikum! wah, seperti biasa expresi pertama bila update blog ialah 'waah setelah sekian lama tak update blog, akhirnya.. wulala' here come the writing mood huhuh Akhir sekali update blog iaalah 22 Oktober, dan sekarang dah lebih sebulan (-_-)'' naseb baik bukan blog bisnes, kalu dak, terbengkalai gitu ibarat stadium runtuh gong badak (ehh?)

Hm, Alhamdulillah Allah still bagi peluang untuk bernafas. ya Alllah sepanjang sebulan ni macam-macam berlaku. Ada suka duka, masam manis rencah kehidupan. wahh. nak mula dari mana ni. hurm. last sekali cerita pasal nak tinggal sekolah paloh kannext important thing in my life ialah ialah meraikan hari jubahku. yeayyy (^_^)/  

Step steap untuk melalui hari jubah ni ternyata bukan senang. ohoo, bermula dengan 3 tahun pengajian Sarjana Muda Sains Biologi, exam demi exam, test demi test, FYP, thesis dan akhirnya, dgn izin Allah dapat merasai hari ni, hari untuk menggenggam segulung ijazah keramat ku wuwu syukur sangat :') itu step general, step beberapa hari sebelum, nahh komplikated jgak rupanya (-_-)' kena isi borang online, ala2 interview, mengambil masa kurang lebih sejam T,T, ambik jubah di dewan sultan mizan, raptai dan sebagainya. haaa dan masa tu jugak, ambik peluang untuk buka booth di pesta konvo! hihi 

ini gerai saya :D :D

Gambar ni diambil masa hari first day pesta konvo, tak banyak sangat bawak, sbb nak tengok tengok dulu macam mana. haa betul sangkaan ku, orang tak ramai sangat, cuaca panas (=_=)' dan masa tu jgak sibuk dgn raptai konvo, kawan-kawan ajak reunion dan sebagainya. adeh. ke sana ke mari, tapi seronoknyaaa jumpa kawan kawan seperjuangan sepanjang 3 tahun belajaq sama. hooray \(^^)/

Hari hari sepanjang buka gerai di pesta konvo macam-macam dugaan. Penatnya. kami buat, kami bawak ke sana, dan jaga gerai erk (=_=)' tapi bila sibuk sibuk macam ni, the moment when dapat hasil, memberi kepuasan yang berbeza! wahhh. man jadda wajada kang, siapa berusaha, dia akan beroleh hasil haa Alhamdulillah hari kedua, ketiga, hingga ke hari akhir, jualan makin ok. hari ke 3 terpaksa tutup satu cawangan booth sbb beberapa masalah tapi second booth, wahh memberikan pulangan yang luar biasaa :D :D syukur2. tiba2 kena serbu, mungkin sbb masa tu ramai orang luar, parent2 dah mula sampai umt, dan cuti mdsem pun dah berakhir, jd student2 dah kembali ke U. huhuh 

Kisah hari konvo, wahh hari yang dinanti-nantikan. hari untuk meraikan. hari untuk berjubah ungu (^^)/ paling penting hari untuk berphotoshoot hikk. Hari yang indah, mula2 macam neves seves samapai sana. bila tengok semua dah mula berjubah dengan semangatnya, wee sukanya, suka perasaan teruja ni :D dah pakai topi, jubah siap2, masuk ke dewan. masa tu cuma mak, adik Nazirah dgn Naqilah ja yg ada sbb ayah ad hal, mai petang skit. Lama duduk dalam dewan, lapaq plak tu. tapi masa ucapan tu sebenarnya dah neves tak pikir ap dh. cuma mengutip keberanian dan kekuatan utk berdiri, melangkah ke pentas, dan ucapkan 'Te..te..rii..ma kas..sih Pro canselor' uih, tolongla jangan ketaq =_=' 



Antara aktiviti untuk mengurangkan neves ialah merakamkan detik indah (mungkin yang terakhir T,T) dengan kawan kawan. haaa snap sana sini, akhirnya sampai lah masa untuk satu kelas kos SM Sains Biologi naik ke pentas. whoa. cool cool. dubdubdub. 'Khalida binti Kharudin' saya saya! huu. >.< tuptup dah siap,turun pentas.rupa-rupanya tak sampai setengah minit pun naik pentas. huhuh tapi harga yang perlu dibayar untuk merasai naik pentas stengah minit tu, 3 tahun pengajian yang penuh dugaan, dan juga hutang PTPTN yang menimbun tu (ehh? huk3)

Dan the ending is, photoshoot dengan family terchenta <3 wee. naaah dalam family, setakat ni saya sorang jah bergelar pelajar U dan paling first merasai pengalaman graduasi. my brother and lil sis, 2 2 penuntut IPG dan insha Allah bakal bergelar guru. Ok, banyak gambaq ambik. when daddy came, wahhh bahagianya rasa hati, my dearest hero dah maii! :D :D 


Dalam banyak-banyak gambaq, this one remains as my most favourite <3 Syukur sangat sangat dapat merasai hari ni. insha Allah berkat belajar 3 tahun ni dapat bantu diri sendiri, keluarga pd masa hadapan insha Allah. amiin Allahumma amiin. urm, tak dapat banyak hadiah pun, dapat bunga sejambak, cekelat daim dr adek usrah dgn beberapa ekor haiwan chomel jah hihi boleh la tuu, menambah seri dlm gambar yg disnap ><