Tuesday, December 25, 2012

Study Week! O yeay :D


As salamualaikum. Tup tap tup tap sekajap nya rasa berlalu nya semester lima, dan tinggal seminngu lagu paper pertama, final exam officallynya akan bermula! wuwu hati, tak tahu rasa apa. Takut, gementar, nervous belum ada huhu hakikatnya, mode exam yang sebenarnya belum muncul-muncul lagi uhuk3 Bila nasihat orang lain, rasa senang jah, tapi bila nasihat diri sendiri, sumpah payah! huhu macam saya, sejujurnya belum start study. cuma go throo beberapa chapter, belum mula gear turbo lagi hoho~ Dan menariknya, saya kira kosmate seperjuangan saya juga sama. huhu ini berdasarkan kajian yang saya lakukan selama beberapa hari, scroll down di home facebook, melihat gerak geri mereka. 

Ada yang : 
1) Share gambar banjir dan gambar kapal yg di edit! hihi
2) share gambar makanan (-.-') terasanya hii
3) share gambar kucing (-.-')
4) share pasal nikah kawen (-.-')
5) share pasal syria, palestin, gaza (acceptable, isu ummah)
6) Sepahkan meja dgn buku, snap pic, uplod (-.-')
7) Update status tentang filem malam tu (-.-')
8) Diskusion online tntg assignment 40% psdb (perhaps) huhu



Dan macam-macam lagi update di facebook yang dapat dilihat. huhu Study week kali ni, tak tahu kenapa, seolah-olah menjadi zon yg terlalu selesa. Atau ia nya normal disebabkan pengaruh cuaca winter rain =.='' huhu sekarang, bumi terengganu menangis dgn lebatnya sehingga UMT dilanda banjir di beberapa kawasan. Sejuk sangat. Dan kebanyakan pelajar-pelajar menjalani perintah berkurung di bilik masing-masing, tak dapat keluar dan bergulung di dlm selimut agaknya huhu Saya sendiri pun berkurung di asrama jah. Cuma keluar beli makan, dan sesekali menjengah ke surau irfan join solat fardhu berjemaah. Then, sampai bilik, hadap laptop lagi, kawan dgn mr.turtle dan baca buku-buku yg sebelum ni tak terbaca. Nota-nota, hold on dulu hihi >,< Alahai khalida, nanti 2 hari lagi nak exam haa tahuuu la!


Tara! Pizza BBQ chicken :D
Bermulanya minggu study week, saya berkampung di rumah. hoorey! Bestnya, rehat-rehat, masak-masak, makan-makan huhu dapat buat pizza dgn adik-adik. Kali ni resepi baru, ala-ala BBQ chicken. So sedap and i am so happy :D lepas ni nak buat lagi *senyum mata sepet. Kemudiannya ahad, ada presentation islam dan alam sekitar. Alhamdulillah, cuaca tak ok, tapi Allah izinkan segala-galanya berjalan lancar :) Lepas tu, hari hari berlalu dgn assignment 40%. Membaca riview paper, jurnal berkenaan microalgae. Due date 31 Disember 2012. Insha Allah, sehingga sekarang, 2.30 pagi 26 Disember masih tinggal 10%, dan perlu kemaskini bahagian reference. Mudah-mudahan, semua dipermudahkan dan selamat dihantar, malah hasilnya hasil yg berkat, terbaikkk! hoho Ameen (^.^) Jadi esok, slow slow dah boleh rancang sebenar-benar perjalanan study week. Nah, baru bermula semangat, demam, selsema exam! hoho Rancang, tulis tarikh, jam, tempoh masa utk setiap subjek. Dan! riview balik apa yg perlu difokuskan! Cari note note penting dan final past year. Keep reminding myself. Semester nih, please do very very best dan skor DEKAN! Kemong, you can do it! Jangan malas Khalida Kharudin >,< Ingat mak ayah awak, Kharudin bin Muda dan Maslaini binti Mohd Ariffin. Mereka nak awak sukses, nak awak excel. Hokay? Chaiyok3! you go girl hohoho *Muka excited dgn semangat baru!

------------------Off to sleep, bangun awal, solat subuh awal!-------------------

No comments: