Sunday, July 14, 2013

Alhamdulillah, baby dah selamat keluaq :')

Ahamdulillah, setelah penantian demi penantian, debaran demi debaran akhirnya mak sedara ssaya, cikmi, selamat melahirkan anaknya yang kelima tengahari tadi. Tak tahu kenapa my heart feel so touch, terharu, bersukur sangat. As i did mention in previous entry, sejak sehari sebelum Ramadhan, cikmi mengalami beberapa masalah kesihatan macam darah naik etc yang menghalang proses kelahiran untuk berlaku walaupun dah keluar tanda (mymom said, sebenarnya saya pun tak paham sgt huhu). Apapun, lega, sekarang dan selesai, selamat semuanya. Jam 1 petang tadi, terima satu SMS daripada my other aunt, yang maklumkan cikmi dah selamat lahirkan anak, and its a gal! :D hooreyyy. nervous nervous. lepas tu saya bagitahu mymom, then jam 2 petang kami 2 orang pergi hospital untuk jenguk cikmi dan baaabynya :D 


Sewaktu tunggu cikmi keluar dari dewan bersalin, macam-macam benda bermain di fikiran saya, keadaan sekeliling, dalam wad, pandangan pandangan orang yang sakit kepada orang sihat. Masha Allah, betapa bersyukurnya saya, yang sihat wal afiat ni, sedangkan ramai lagi manusia manusia yang Allah pilih untuk diuji sakit dan macam macam masalah lagi. Dan dari situ juga saya lihat, satu scene. antara seorang doktor yang rush sana sini, dan seorang pesakit, pelawat pesakit yang tak dikenali begitu murah dengan senyuman, tegur mak saya seolah olah dah lama kenal. Allahurabbi, tak semestinya Dr. Dr. ni happy kan, ada yang baik dan tak kurang juga yang sombong, buat kerja kasar, ergh (choyy!) dan anehnya orang biasa biasa ni, begitu mesra, penuh kasih sayang, dan seolah olah tiada barrier. huhuhu Pelik, aneh. what a life (=,=)''


Sewaktu tunggu cikmi keluar dari dewan bersalin, mymom cerita pengalaman waktu dia bersalin dulu. macam nimacam tu hihihi i feel touched. mom is great, super osem seriously! Sakit nak bersalin ni, Tuhan je tahu. macam macam perasaan ada. dan waktu tu cuma harap suami untuk bagi sokongan, bagi semangat. susah hati, bimbang, takut semua ada. tapi bila dah churchurchur keluar, tengok baby, semua yang sakit sakit otomatik hilang, wahhh itulah kata kata mymom. i smiled. deep inside, i pray and pray, semoga saya pun satu hari nanti akan lalui semua ni :') then only i know susahnya dan osemnya feeling menjadi seorang ibu hoho yeayyi want to become a mom. i want to have my own babyyy. ihii (^,^)/ Dan akhirnya, lebih kurang jam 3 cikmi dibenarkan keluar. saya curik curik skodeng baby tu, oo my gucci, its soo lovely! :D :D baby tu sangat cantik, comel, sempurna tiada dosa :') dan saya rasa sebak, terharu tengok cikmi yang kelihatannya penat dan masih lemah. my aunt had oredy gone throo so many hardships and tough days before. Semoga Allah merahmati, dan memberi kemudahan pertolongan dunia akhirat kepada beliau. aamin :') 

haa! berbalik kepada baby. proses transfer cikmi dan baby ke wad melalui beberapa proses, depa baiki bungkusan baby, check nama, jantina, minta ic, dan bagi suntikan VCG kat baby di bahu kiri. lepas tuuu hah, baru lah baby tu ditinggalkan di katil kecik sebelah ibu dia (macam ala ala drama) hik ya Allah, this experience was so great, i m not goin to forget this! the baby is so beautiful, i just fall in love with her! hiii dan Alhamdulillah, baby ni sihat wal afiat :D dia santek, comel, cerah dan rambut lebat hii i took few pictures of her. haaa ni beberapa gambaq baby ramadhan yang comel ni. okay, setakat tu sahaja cerita kisah excited dapat kazen baru ni hik >,< syukur sangat-sangat, for His blessings, and for this beautiful and adorable angel. Alhamdulillah :')




No comments: