Wednesday, August 21, 2013

Mission accomplished :)

As salamualaikum dan salam sejahtera! :] fuu lamanya x jenguk blog, rasanya lebih sebulan sebab last post bertarikh 14 July 2013 >,< akhirnya hari ni 22 Ogos 2013, dbaru ada kekuatan untuk mengatasi kemalasan menaip. dan tiba tiba hari ni rasa macam nak bercakp, dan bagi nasehat pd diri sendiri =,='' Lepas habis pengajian di UMT, rasanya macam macam benda baru yang menjengah dalam hidup saya. Ada yang suka, duka, pahit, masam, manis. yang pastinya Allah dah atur setiap suatu yang terjadi tu bersebab, berhikmah. there s a reason why *yeah, postif positf (^,^)/


Bermula dari bulan Jun lagi, diri disibukkan dengan mencari kerja, approach lecturers untuk postgraduated master project, fikir tentang itu dan ini. haihh, pening den =,='' sampailah akhirnya masuk ke bulan Ramadhan, saya tekad untuk isi ample time ni *instead of menganggur =,=' dengan memulakan bishnesh kecil-kecilan. Bisnes simple-simple, bermula dengan modal aka simpanan duit PTPTN yang berbaki masa semester akhir. Waktu tu mmg dah plan, kalau boleh dengan baki duit saku yang ada ni, nak jadikan modal bishnesh. Alhamdulillah :D dimana ada kemahuan, disinun ada jalan! Saya start jual tepung kek, kek coklat moist, kek redvelvet, puding, pemanis mulut/dessert etc :D Slow slow, dapat jugak menjana income roughly RM300-400 sepanjang bulan Ramadhan dan Syawal ni. Daaan, baru baru ni dipertengahan bulan Ramadhan, one of my bestie Lina Wani nak join venture dan bisnes makin rancak waktu tu. now we re doing delivery! (^,^)/ naahh pernah skali sampai nak sesat, area batu rakit semata mata nak hantar sekotak pizza err -,-' apapun, it was a great exprience :D atleast,dah berjaya accomplish one of my mission, iaitu memulakan bisnes sendiri (yang kecil ciput ni). insha Allah, memang nak libatkan diri secara serius dalam bidang ni, cuma tunggu masa yang sesuaii :D

No comments: