Saturday, July 13, 2013

Penat fikir (-.-)''

Err. Tersilap tidur awal tadi, seawal 8.15 malam lebih kurang setengah jam selesai ifthor, tiba tiba mata ni jadi berat sangat dan akhirnya zzZ. Akibatnya, hah! semua orang tido dan menjelma sekoq burung hantu tengah online malam malam jam 3 pagi. aiyakk (-.-)'' Dan yang tak bagusnyatada orang pun untuk sembang sembang and by this momen, your own mind is playing tricks on you. It tries to make you feel mess and worry about everything around ahah! i know it (-_______-)''


Cheq tak sukaa :[ hurm. tiba tiba semua benda main dalam kepala. haiyuu. sekali lagi saya mula berfikir tentang master (yang sekarang saya dah mula rasa sedikit 'tawar hati' untuk mencari dan terus mencari), kerja, practice drive, kerja dengan lecture, program dengan batch,my friends yang hilang apabila diperlukan dan macam macam lagi. Penat fikir (-.-)' serius. cuti ni sepatutnya jadi satu gap masa untuk merehatkan, tapi.. yaa macam tu la, it seems to be not in term of mentally wuhui! D:

Plan asal tentang master, i only interest untuk buat program pascasiswazah kalau ad rezki di tempat yang dekat dekat. tak kisahla orang kata tak open, fikiran tertutup, 'u shud try something new or what' but i have my own plan for my future time. saya bersyukur dengan apa yang saya ada sekarang, blessed with my family around, dan Terengganu simply osem. Lagipun, kat sini ada jah peluang untuk sambung belajar yang osem osemit just that perlukan masa untuk cari dan terus mencari (i dont like this part hergh). Buat masa sekarang di UMT, amat terhad tempat atau ruang untuk diselitkan utk sambung, mungkin saya sedikit kelewatan dan sebagainya jadi peluang yang ada dah di grab terlebih dahulu. sehingga sekarang, setakat saya tahu cuma tinggal beberapa lecturers yang still looking for master students, dan yang tu pun kelompok yang risky (projek makan masa lama, susah etc). So, esok nampaknya kena gugel gugel lagi dan approach lecturers as i did in past few days. hurm ya Allah negatifnya perasaan yang ada dalam diri sekarang, kuatkanlah hati ni (-.-)''


Seterusnya, i keep thinking seriously regarding this matter, practice drive. masa sekarang, sangat perlu kepada drive, i need to move here and there. khamis baru baru nidapat satu emel offer kerja sementara daripada my lecturer, however however, i have transport problem dan masalah dari segi penginapan. sekarang UMT dah tadak orang cheq kecuali diploma students. sebelum ni boleh tahan lagi ada saki baki students yang masih menginap, tapi sekarang its too risky (-.-)'' and by this time, how i really wish that i can drive. i want to drive and move here and there. sampai bila nak bergantung dengan orang lain when it comes to transport (-.-)'' bukan semua orang nak tolong, muka pun dah tebai asyik tanya org sana sini mintak tolong tumpangkan masa kat uni dulu. hurm. lagipun sekarang dah besar panjang, umo 22 tahun 1 bulan dan 15 hari, satu peringkat umur yang perlu kebolehan untuk bawa kenderaan sendiri, utk kerja study dll. hurm hurm. ya! kena practice drive! haippp -feeling determined!- itu plan kemudian hari, tapi sekarang, benda yang nak kena fikir, offer untuk kerja to mungkin (80%) kena tolak kot disebabkan reason reason yang dinyatakan di atas. hurm hurm. 



Another matter yang bermain di fikiran ialah perihal my skool batch. buat masa sekarang saya masih lagi jadi naib presiden batch dan presidennya ada 2 orang, seorang pemangku dan seorang lagi memang presiden yang dipilih secara sah *macam Dr Morsi (eh heh, tiba tiba out of topic). um, i never said this to anyone, but here (since i think my blog is the only place for my secrete thaught).frankly speaking, sangat rasa terkilan, 'kuciwa' dengan komitmen sesetengah ahli ahli jawatan kuasa, MT dan presiden sekalipun. dah lama simpan 'rasa' ni dan oleh sebab mata yang dah taknak tido nii really want to take this out from my heart. yes, sangat rasa yang orang lain tak bagi komitmen, dan tak bersungguh-sungguh dalam hal berkenaan skool batch. Padahal jawatan yang dipegang bukan atas nama jawatan semata-mata tapi the 'matter' of amanahyou hold an 'amanah' here, people trust you, and that is why they choose you! Grrr

Setakat ni bagi saya jawatan dalam batch memerlukan komitment yang sangat sedikit, spanjang tahun tade apa apa melainkan update info group dan lainnya, satu program annual batch. dan itu pun sesetengah pihak masih rasa berat untuk berkhidmat dan menyumbangkan sesuatu untuk skoolbatch. tak tahu lah, but for me, deep inside, skool batch, is 'something' for me. maksudnya, saya rasa benda ni penting, kena buat (espesli bila kita pegang suatu jawatan, so its a must for u to do sumthing). but how 'kuciwa' i was, bila cadangan diajukan, no one (MT, AJK and even presiden) interested, cuma main main dan sembang pasal benda lain (-.-)'' okay maybe sbb depa rasa depa rendah diri, depa malu nak suggest atau tada idea. but the presiden? sekarang ada 2 orang presiden as i did mention, and no one talked to me seriously about this matter (program batch, jawatankuasa batch, update terkini dokumen batch etc). no one ever. sorang bizi, masih di u (okay, boleh diterima), walaupun saya rasa sekarang ni pelbagai medium boleh jadi intermediate between me and him kalau nak betul betul diskus tentang benda nidan itupun if only this matter is a matter to him (-.-)'' seorang lagi, expect semua benda orang lain yang setel dan suka guna perkataan 'okay la tuawak ejah sekali' (pantang i wuhui!) okay ini bahasa terengganubahasa standadnya 'okay, tolong arrangekan, tolong setelkan benda ni). bila fikir fikir, jadi geram. Astaghfirullah, hurm. yea, you are presiden, if there is a thing that is need to be arranged, that is you! bukan orang lain. Tugas seorang presidenketua, pemimpin untuk pikir urusan pimpinan diaarrange, aturkanbincang dengan pimpinan lain, and then, 'rite, lets do this together!' bukannya expect semua benda dah ready made and then act like it was all you from the beginning. no, that is totally not the way hoh! erghh. dan bila saya cuba untuk cakap benda ni dengan AJK lain, kawan kawan lain, i see like no one interested, or care. but the funny this is, yet everyone expect and frequently ask 'tadop plan ap2 untuk batch kali ni?' 


Be positive, no matter what! you are osem babe! :D
wah wah panjang nya membebel kali ni, hurhur time time semua dah tidur krohh krohh macam ni biasa keluar idea macam macam untuk mengarang cerpen, dan dengan tiba tiba kepala jadi sangat berat dan mula fikir semua bendaa haihhh (=.=)'' okay, sebelum mengundurkan diri, for ones yang tak sengaja buka blog ni, terbaca dan mungkin tahu tentang siapa saya coretkan sedikit bingkisan di atas, sedikit pun tidak nak memburukkan siapa-siapa, sekadar luahan hati yang kuciwa dan bengkak nih huhu i speak to no one about this, cuma tiba tiba saya rasa nak tulis tentang beberapa perkara kat sini hari ni, yang saya rasa, saya perlu luahkan somewhere or to someone. since there is no someone to talk to, so it s somewhere (myblog ofkos, huhu). susahnya nak cari sahabat yang benar benar mendengar luahan hati yang terpendam sekarang. huhu nevermind, Allah pendengar yang paling setia kan :D haih. okay setakat tu sahaja membebel di malam hari. maaf andai kata terkasar bahasa, terlanjur bicara. sekarang jam 4:10 pagi, selamat berqiamulail. sekian! as salam [^,^]/

No comments: