Saturday, February 9, 2013

Semangat baru!


Jam 1.40 pagi, 10 Februari. huihui sedang semua orang di dalam rumah enak diulit mimpi indah, mata masih belum nak pejam. isomnia, isomnia. kepayahan dalam tidur pada waktu malam, akibat terbiasa stay up, tidur siang dan apa-apa yang sewaktu dengannya. haih semalam tak boleh tdo, ha siangnya pagi-pagi bila semua org dah bangun, baru masa tuh mata nih rasa berat sangat nak tidor, haa terbalik dah jawabnya. dan sekarang dalam usaha nak normalkan balik my sleep biological clock (-.-) Tadi pergi dapur, haaa nak buat aktivit berat lah sikit, dengan harapan mudah rasa ngatuk, dan at least dapat ringankan beban mymom tolong bersihkan dapur, basuh pinggan, cuci-cuci, mop lantai, bersihkan oven.. hah! puas hati! yeah! what a great feeling :D 

Dah kemas dapur, then kumpul baju untuk persiapan pergi sampling pada 11 feb 2013. Tadi penyelia post dekat facebook, nak kena ada di lab umt pada jam 9 pagi. phew, maknanya esok dah semua kena kemas-kemas barang, kemas kini logbook, kasut, selipar, baju semua esok semua kena dah ada dalam bagpack. ha, insha Allah semua nya dipermudahkan. Rasa tak puas lagi cuti ni haa, tapi demi fyp, demi keutamaan yang perlu diutamakan, ku korbankan cuti ini. huhu lagipun, cuma 4 hari, anggap je satu percutian di sekayu waterfall, dan boleh ambil peluang nih untuk kenal-kenal orang, tenangkan fikiran. hoh, barang-barang tiba-tiba rasa macam banyak lagi tade. sebahagianny amasih ada di umt. kena rancang betul-betul perjalanan nih! Pagi isnin, jam 7 lebih bertolak ke umt, kemas-kemas barang, dan jam 8.45 pagi centu dah boleh gerak dgn kak afny menuju ke lab untuk ambil sweep nett. Harap segala-galanya berjalan dengan lancar. Ameen Allahumma Ameen!


Betul-betul bertekad nak mulakan semuanya balik! Nak betulkan kesalahan hoh! kemong, you can do it! fyp, ini kali pertama dan kali terakhir. nak buat yang terbaik! (>.<) Buka semester nanti nak minta maaf dgn sv dan co sv, nak study jurnal manyak-manyak.. dan dan lebih komited! Semester akhir bergelar mahasiswi di UMT, i want do my really really best! Pointer, baiki selagi boleh. Skor betul-betul, fokus and never lose sight on whats really important. insha Allah! hoho keh, sekarang, nak choba untuk tido, tengoklah boleh ke tak. huhu harapnya boleh. zZz

No comments: