Friday, June 28, 2013

First job! :D

As salamualaikum :) wah wah bestnyaa baru ada semangat hupdate blog yuhuu. Sekarang officially tempoh pengajian dah tamat. walaupun pengakhirannya macam macam cerita yang timbul. Kisah jilid thesis, dan lain-lain. Tapi Alhamdulillah, Allah permudahkan segala urusan :') sepertimana rakan-rakan yang lain, saya pun dalam dilemma sekarang, job hunting dan lain lain. masing masing termenung memikirkan masa depan. haih, apa yang terbaik. apa okaynya sambung MASTER? apa yang tak okaynyapro and cons dan lain-lain. tak putus-putus doa, untuk mohon petunjuk, supaya mampu pilih yang terbaik. hah! nak dijadikan cerita, sedang pening pening fikir, sy stay di UMT utk selesaikan urusan jilid thesis (yang di delay). dan pd waktu yang sama diajak oleh seorang rakan untuk buat satu kerja sementara di lab UMT (berkaitan insect box clearing, labelling, tagging etc). i do accept. huhu Alhamdulillah, kerja kerja boleh diselesaikan, tade masalah dgn 3 lagi rakan yang lain. dan pada waktu ni kami sama-sama bincang tentang ap yang nak dibuat lepas ni. 


Kebetulan, (dan mungkin Allah takdirkan ini, untuk bukakan pintu hatiku yang tertutup) pensyarah sy maklumkan yang dia perlukan penolong untuk bantu kajiannya sekarang. waaah ini peluang baik! hoho ingat nak try try mintak tapi tak tahu lagi macam mana. ada peluang ke tak, atau pensyarah tu sendiri dah targetes particular student atau tak. insha Allah semoga Allah tunjukkan jalan. akhirnya hari khamis, kerja tamat. my first ever job hihi seronok sebenarnyamungkin sbb berkait dengan kos yang saya hambek sebelum ni. from that moment, sy terpikir, all this while i had been in the right tract, so what a waste kalau tak ambik peluang untuk sambung lagi. hurm. fikir dan terus berfikir. ya Allah. susah rupanya untuk berpindah dari alam belajar, ke alam pekerjaan. fully independent and fully rely on self decision at present :/ semoga Allah beri petunjuk, dan kuatkan hati ini untuk buat pilihan yang terbaik. Fikir, bincang dengan parents, rujuk kepada orang yang arif and.. take the action! hoh

No comments: