Saturday, July 9, 2011

picnic plus pizza...ohohoi

Wah wah wah~ duk plan stat 2 minggu lepas..tp x jadi2 jugak...hoho tapi..last but not least jadi jugak..tu dia..picnic dgn kwn2 Fertucini~ wohoho! mggu lepas, da plan tp sbb kesuntukan mase, mal plop na balik tmpat dy blaja mlm tu.. venue pun x menarik, dpn umah ak.. hik8 last2 x jadi..tape la, tade rezki lagi Alhamdulillah, digantikan dgn picnic yg awesome mareng hoho

Aku kontek budop2 nih, alhamdulillah la..sume leh join..kepulangan raz memudahkan lagi bab2 transpot hui hui pagi jumaat mareng, ak pon gtau my papa na wat piza ler nant ptg picnic huhu terfikir gak nk bwk spagetti..p bia lah, wat pza la semangat sket..pas ayh ak balik dr amik adik ak tusyen..ayh ak bwk balik alat2... kali wat spesel~ wuwu antara ingredient nye.. bhn2 doh ; of coz flour, yeast.. bahan inti.. ingat nk letak tuna tp ayh ak beli sardin kire ok jugak laa..pahtu..sosej..capsicum.. tomato..cheese..onion pon letak jugak bia bg dap sket hooo~

projek wat pizza bermula kul satu woo hoho wat doh lu siap2.. pahtu prepare utk inti..bende tu tade susah sgt cume mkn mase lame, utk raise kan doh tuu..kne tggu stengah jam jugak..inti2 dy.. phtu utk satu pizza sblum kte bakar na kne tggu 15 min ag, baru doh tu jd tebal sket..n bile jadi roti.. lembut dan gebu wuwu~ at the, bakor ler... huhu 500gram tepung tu buleh hasilkan kurg lebih 6 pizza.. 4 Besar 2 kecil..byk kang? kos dlm 20ya pun da dpt byk tu..i wonder la pizza hut awat 1 bijik tu da dkat 20 hoho tp x nafi laaa memg ler jaoh sedap depa lagiiii kui8 tp stakat na mkn tu..ok laaaa~ huhu bakor utk satu pizzza almost 40 min jugak..laau kecik tu..30min ok kot.. nasib baik la stat masak awal, time raz n pada sampai umh na ambik..tggal 1 bijik jah ag yg lum masuk oven..ok la tuu..yg tu tggal adik ak bakor...hoho

time tu lebih kurg 5 suku kot huihui pahtu perjalanan jaoh ag, ambik la dulu..phtu dyb hehe ktorg smpai pantai umt tu lebih kurg suku sblum kul 6 hoho kul wape na picnic nih!!! huk8 pahtu kteorg pun pilih spot..duk la kat satu venue ning hooo ape lagi..mkn2 dimulakan dgn acara makang ais kreng hoho~ adik2 ak pom duk join skali.. Kakaq ng baby..hooo time dlm keta tu..bygkan duk sumbat2 hui hui~ pahtu ktorg pun stat mkn mende2 lain ler..duk borak2 bincang hal ekonomi, dan umah tangge masing2 hui hui tp..sahabat jauh tetap x dilupakang, Sue ng Jema..hooo~ nant la kte plan picnic lagi yeee hooo







makang dan makang lagii..byk ngat makanan pa dop habis hui hui..pizza ak pun dimakan..suke nye tgk budop2 ni makang piza aku hehe =) cengkedis2 pun ade hoho..laa bwk epal ija, pa dop temakan sbb byk ngat mknan last2 sblum balik bagi sute sorg hoho~ time tu pun ak ade bwk skali flyer nur syifa i..hehe utk pada ng raz..sbb ritu la ng dyb beli doh sute sorg hoho Alhamdulillah, pada soh ak reseve hok beso sute ke ye..jumaat depang mai ambik hoho suke2 dohla sblum ni ak suk bimbang gop hok beso tuuu..tggal 6 ag.. kui8 kalu hok kecik tu insha Allah ah, ak target nk wat dirct selling kekgi, derah je abis moo huhu tu nex week nye plan uh..direct selling kat area batu 6 hui hui~ 

dipedekkan citer, kat gareb tu..baru la tolok balik...hooo~~ tamat la kisoh picnic kami hui hui~ tenQ everyone for a wonderful nice moment!!!!!!!! n special thanx to Ra Z sbb drive ktorg.. tanpa kamu mungkin picnic kami ditunda lagi hoho~ ~ WEEPIEEY! Sayang korg >> Laa, Dyb, Pada, Raz, adik2 aku Nazirah Naqilah <3 hehe

3 comments:

BabyFanClub(raZ) said...

PpP(PicnicplusPizza) mmg syok..(^.^)..thanks to Khalida yg aku rase sbg planner PpP ni n utk pizza buatan sendiri yg sedap..hehe
Then aku nk mitok maaf bnyk coz lambat amik kamooo seme mnyebabkan PpP ni sapa gareb..(n menyebabkan dib tumbuh janggut)=P..
lastly, kalu ade picnic lg jgn lupe roger2 ak, InsyaAllah, kal0 line clear ak nk join g0p, jd driver ag pom xpe..hihi..Luv you all <3..
p/s: bkpe ak wase b/ground music ni sadis sgt...huhuhuhu

my life said...

ak nk curi gambo lam ne..:p

~cik fitriah~ said...

hahaha... ppp..wow! baby raz punye komen,,kui3.. hoo.. smpt lagi kate ke aku.. hola, lame ngt, pa tmbuh jggut! haha :P

btw, da..picnic lagi jom! huu.....eh2,pose2..


[background lagu mu bertembung ngn background lagu blog aku.. mmg bingit aa]kui3